Chinese vechtsport draait om persoonlijke ontwikkeling
Bij een Chinese vechtsport term zoals Kung Fu denkt men al snel aan vernuftige vechtsport technieken en de prestige van de zwarte band. De focus van dergelijke martial arts ligt in het westen meer op prestige en techniek maar waar het nu eigenlijk echt om draait in Chinese vechtsport is het behalen van de hoogste levels in zelfontwikkeling.
Kung Fu wat betekent dit nu echt?
Bij de term Kung Fu wordt er direct aan vechtsport gedacht terwijl Kung Fu meer verwijst naar de wijze waarop de uiterste beheersing van een aktiviteit wordt behaald door jarenlange training van lichaam en geestelijke gesteldheid. Kung Fu staat voor de hoge vaardigheid of wel grote concentratie en toewijding waarmee je een aktiviteit beoefend. Door intensieve training op het hoogste niveau word je een meester in zelfbeheersing en discipline, vooral als je kiest voor de juiste kleding. Ondersteuning van aim’n kleding bijvoorbeeld. De lichtgewicht materialen lenen zich uitermate goed voor diverse aktiviteiten zoals Chinese vechtsport dus het is aan te raden een kijkje te nemen op de site van aim’n om jouw intensieve training verder te ondersteunen. Wanneer we naar het begrip Kung Fu kijken dan beslaat dit een veel breder terrein dan vechtsport alleen wanneer je het hebt over Kung Fu.
Wushu de Chinese krijgskunst
Wushu kan je Chinese krijgskunst noemen omdat Wushu dit letterlijk krijgskunst betekent in het Chinees. De westerse benadering kan zorgen voor de nadruk op techniek en prestatie, maar waarom experts een hoog aanzien ontvangen is door het behalen van bovengemiddelde persoonlijke ontwikkeling. De hoge mate van zelfsbeheersing en intensieve training deze meesters ondergaan om dit niveau van zelfontwikkeling te bereiken zijn weer terug te herleiden naar de oorsprong van Kung Fu. De ware beloning voor hun harde werk vertaalde zich in mentale, fysieke en ook spirituele groei en niet zo zeer het behalen van volgende levels of zwarte banden.