2004 - 09 - 06
Gezien Op De Hoek Van De Straat
Zo af en toe, als het niet te warm is, ga ik wel eens op een bankje onder de boompjes zitten die aan de overkant van mijn wooncomplex, op de hoek van het kruispunt, staan. Van hieruit heb ik een prachtig uizicht op het kruispunt en meestal levert dat wel hilarische of leuke situaties op.
Nu moet je weten dat de ene weg een drukke verkeersader van 8 banen is die, vanuit het centrum, recht naar het zuiden voert. Op een gegeven moment kruist deze verkeersweg de eerste stadsring, voor mijn deur dus. Het is een ongelijkvloerse kruising, dus de stadsring gaat zeer op tijd omhoog om met een vrij lang viaduct de drukke verkeersader over te steken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen, als je op de ring rijd, om links of rechts af te slaan. Dan blijf je zoveel mogelijk rechts en blijf je gelijkvloers. Het is geen echte afslag maar een gedeelte van de ring wat vlak blijft en ook drie banen is. Maar nu moet je net, daar waar de ring omhoog gaat, aan de overkant wezen. De ring hier is namelijk ook gewoon een zeer drukke winkel en woonstraat. Om nu gevaarlijke situaties, midden op het kruispunt zelf, te voorkomen zijn daar speciale banen voor. Als je gelijkvloers blijft kun je voor de kruising, onder het viaduct door, keren en dus aan de andere kant van de weg komen. Maar dan moet je wel op de hoogte van het viaduct letten en de aanwijzingen op het wegvlak volgen. Als je dan eigenwijs bent, net zo als die chauffeur van die dubbeldekker, en nog vlugger wilt keren, loop je de kans dat je ineens de halve bovenkant van je bus mist.
En dat was nu net wat er gebeurde. Grote consternatie en een behoorlijk opstootje. want Chinezen zijn ook gek op een verzetje. Iedereen wilde de ravage wel zien en had natuurlijk ook zijn mening klaar.
Hier op mijn stekkie zag ik op een avond ook een zeer leuke dame die haar minipoedel uitliet. Het beestje was keurig als een poedel getrimd en had een prachtige kuif en een mooie pluim aan de staart. Maar wie schets mijn verbazing? De kuif was kanariegeel geverfd en de oren en pluimstaart waren diep oranje. Later zou blijken dat dit niet zomaar een incident was. Minipoedels worden vaak in China gekleurd. Ik heb er later ook een gezien die totaal geverfd was en dan zijn de favoriete kleuren, diep oranje, hard geel en blauw. En afgelopen week kwam ik een soort Maltezer Leeuwtje tegen met oranje geverfde oren en een blauw geverfde staart. Dit soort hondjes (binnenzakformaat) zijn trouwens razend populair in China. Het probleem is alleen dat het geen van allen raszuivere hondjes zijn. Eigenlijk allemaal vuilnisbakken ras. Dan zie je dus kenmerken van de Dwergpoedel, Pekinees, Yorkshire terriėr, Keeshondje, Chao Chao en ga zo maar door. En de een soms nog lelijker dan de ander.