Recept v.d. maand Oktober. Voor 6 - 8 Personen

Tijdens een Chinese maaltijd worden weinig zoete gerechten gegeten. Een gerecht vormt een uitzondering en deze elegante vruchtensalade is beslist speciaal genoeg.

Voorbereiding 25 minuten, kooktijd 2 uur


Gerecht:

1 zakje gelatine

6 eetlepels koud water

45 gr. suiker

2,2 dl. melk

1 tl. amandelextract

Een paar druppels rode of

groene voedingskleurstof 

Amandelstroop:

45 gr. suiker 

4 dl. water 

  tl. amandelextract

verse vruchten zoals kiwi,

banaan, lychees,  satsuma,

perzik, aardbei, etc. 

een paar blaadjes verse munt

om te garneren
 


Laat de gelatine ongeveer 10 minuten in het koude water weken. Doe het in een grote mengkom.
Breng 0,8 dl. water aan de kook en roer de suiker erdoor. Giet dit bij het gelatie-water-mengsel en roer tot de gelatine en de suiker zijn opgelost. Voeg melk, smaakmakers en eventueel de kleurstof toe. Meng het goed en giet het dan in een 15 cm. brede schaal. Laat het opstijven in de koelkast.
Meng in een pan met dikke bodem suiker en water voor de stroop. Verwarm dit op laag vuur tot de suiker oplost. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 2 min. koken of tot de stroop iets dikker wordt. Voeg amandelextract toe en laat de stroop op kamertemperatuur afkoelen. Zet hem tot gebruik in de koelkast.
Maak de vruchten klaar en verdeel ze in een mooie schaal. Begiet ze met de afgekoelde stroop. Snijd de stijve amandelgelatine in mooie vormen of blokjes. Schep ze uit de schaal en meng of rangschik ze met de vruchten. Garneer dit met blaadjes munt en serveer het koud.

Voor meer recepten, Klik rechts!